Лятна плодова торта без печене

Летният сезон на вкусни родни плодове е в разгара си. Ето рецептата на лятна торта с много плодове и сметана. Най -важното, не е необходимо да печете блатове, използайте аромата на пресно откъснатите плодове комбиниран със сметана.

Продукти за средно голяма лятна плодова торта без печене

Сметана 500 мл
Плодове 300 грама
Захар 150 грама (2/3 чаена чаша)
Бисквити Petit Beure 200 грама
Сок от компот (аз използвах компот от сливи) 200 мл
желатин 30 грама (3 пакетчета желатин)
Краве масло 50 гр
Прясно мляко 2 супени лъжици

Направа на лятната плодова торта без печене

Желатинът се накисва за около половин час в 150 мл вода. Докато го изчаквам да набъбне, в дълбока купа изсипвам сметаната и я разбивам със захарта. Междувременно изчиствам плодовете от семки и кора и натрошавам 1/3 от бисквитите.
1/3 от желатина загрявам на водна баня или в микровълновата фурна. Добавям го към сока от компот и разбърквам енергично. В това време приготвям купа за салата, която покривам с домакинско фолио. Подреждам в естетична форма резенчета нектарини, които ще бъдат украса на тортата. Заливам със сока от компот.
Слагам първият прозрачен слой на тортата във фризера за около 20 мин. След това добавям останалото количество загрят желатин в подсладената сметана и разбърквам до получаване на равномерна смес.
Вадя горната част от тортата и добавям към нея сметана, натрошени бисквити (около 1/3) и парченца плодове. Може да се прибавят и парченца шоколад. След като добавя цялата смес оставям в хладилника да отлежи.
Направа на бисквитения блат на плодовата торта без печене
Останалите бисквити се натрошават. Към тях се прибавят 2 супени лъжици прясно мляко и 50 гр. краве масло. Омесва меко тесто, което се оформя в тортена форма, покрита с домакинско фолио. Диаметърът трябва да е близък до диаметъра на долната част на тортата. Блатът престоява половин час в хладилник.
След като блата стегне, се вади внимателно от формата, и върху него се обръща стегналата вече многопластова плодова торта без печене.
Добре е тортата да престои една нощ преди да се консумиира. Да ви е сладко!

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *