Сладкиш с ябълки и моркови

Продукти за сладкиш с ябълки и моркови

5 яйца
2 малки ябълки
1 морков
щипка сол
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2ч.л. канела
щипка индийско орехче
1к.ч. олио
2с.л. краве масло
пудра захар за поръсване

Приготвяне на сладкиша с ябълки и моркови

Сладкиш, пай с ябълки и моркови. Вкусен е, леко влажничък, с мекичка текстура. По- приятен за консумация е на следващия ден. Богат на аромати, а парченцата ябълки и моркови създават усещането за присъствие на локум. Измивам и почиствам ябълките и морковите. Режа на малки кубчета. Разбивам яйцата със щипка сол и захар. Добавям ванилия и бакпулвер. Обърквам. Постепенно прибавям брашното, канелата, индийското орехче и олиото. Смесвам бърканото тесто с парченцата ябълка и морков. Намазвам тавичка с краве масло. Разпределям тестото. Отгоре слагам тук- там люспи краве масло. Пека първо само на долен реотан. След като сместа изпълни тавичката, превключвам на горен. Напудрям топлия сладкиш. Оставям да изстине и режа на парчета. Продуктите са за тавичка с размери 25*15*5см.

Сладкишът се пече на температура от около 200 градуса за около 40 минути или до готовност. Както винаги, преди да извадите печивото от фурната, го проверете с клечка за зъби. Набучете клечката за зъби в сладкиша. Ако при изваждането си по клечката остават следи от тесто, значи се нуждае от още печене.

Rating: 3.5/5. From 2 votes.
Please wait...

2 thoughts on “Сладкиш с ябълки и моркови”

  1. Допада ми рецептата, липсва ми само времето и градусите на запичането:)

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Здравейте, Мина. Благодаря за уточняващия въпрос. Принципно, около 40 минути на температура от 200 градуса, е добра комбинация за печене на сладкиша. Всяка фурна е различна, затова ви предлагам преди изваждане на ябълковия сладкиш с моркови да направите теста с клечката за зъби.

      No votes yet.
      Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *