Печени картофи със свинско месо

Продукти:
600г парче свинско месо без кост
1кг картофи
3 пресни моркова
1/2ч.л. сол
1/2ч.л. сладък червен пипер
3с.л. олио

Приготвяне:
Месото се измива и реже на парчета. Слага се в тенджера. Налива се 700мл вода. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се обира кървавата пяна, отделена на повърхността. Мръвките се оставят за варене, още 15- 20 минути, след което съдът се оттегля. Месенцата се изваждат в чиния, а бульонът се прецежда. Картофите се белят, измиват много добре и режат на кубчета с къдраво ножче. Морковите се почистват, измиват и режат на кръгчета с къдраво ножче. В тава се зареждат нарязаните зеленчуци. Поръсват се 1/2ч.л. сол и 1/2ч.л. червен пипер. Объркват се добре. Между тях се зареждат варените месни кубчета. Ястието се полива с 3ч.ч. прецеден, месен бульон и 3с.л. олио. Пече се на умерена фурна 50 минути. В порция се сервират по 2- 3 мръвки, гарнирани с печени картофи и моркови.

IMG00825-20140922-1326

No votes yet.
Please wait...

5 thoughts on “Печени картофи със свинско месо”

  1. receptata e super lesna i prosta,vupreki tova az postignax super rezultat sus nqkoi drugi dobavki kum neq.dobavix sveji piperki i gubi (kultivirani pechurki) koito dobavix 10 min predi da izkaram qstieto ot furnata.vsichko obshte mi otne okolo edin chas, kilogram i polovina kartofi, 600 grama svinsko meso i 550-600 grama bulion(tozi v koito svarix mesoto)krainiqt rezultat me ocharova zshtoto gubkite i piperkite dadoxa super aromat i vkus na qstieto, preporuchvam na hora s po malko opit kato men da probvat ako im haresva kombinaciqta, nqma da sujelqvqt 😉

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здрасти Валентин,

    Благодаря за включването. Освен гъбите и пресните чушки, останалото е точно по моята рецепта. Радвам се че си спазил моите количесртва месо, моркови, картофи. Използвал си също така прецеден свински бульон, както е описано в рецептата. Резултата наистина си заслужава.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Zdraveite i ot men.Az izpulnix receptata s teleshko meso i sushto sum mnogo dovolen 🙂

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Imam vupros(za koito se izvinqvam,ako e glypav,no sum mlada domakinq 🙂 ) :Mesoto,ako ne se svari,a samo se zachepe,shte se polychi li ili shte ostane surovo? Blagodarq vi,predvaritelno.

    No votes yet.
    Please wait...
  5. Здрасти Ели,

    Аз варя предварително месото, за да може после при печенето да се запази крехко. Някои предварително “запечатват” месните мръвки, което означава да се запече месото от всички страни на тиган. Прави се за няколко минути. Така соковете си остават в месото и при печене отново си остава крехко.

    Поздрави!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *