Пълнени чушки с ориз- Рецепта на Кармелина Минчева

Представям рецепта на една почитателка на нашия сайт.
Надявам се да са ви вкусни и пикантни нейните чушки!

Продукти:
10 прави чушки
1 1/2ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
1 морков
1 настърган домат
3- 4 цели домата, нарязани на колелца
1ч.л. сол
щипка червен лют пипер
щипка изсушена чубрица
щипка смлян черен пипер

Приготвяне:
Чушките се изтърбушват, измиват и се надупчват с вилица или ножче на няколко места, след което леко се рязва малко от връхчето на чушката. В тиган се налива 150мл олио. Запържват се съставките за плънката в тяхната последователност: ситно нарязан лук, настърган морков, ориз- 1 1/2ч.ч. и половина и настърган домат. Поръсват със сол на вкус, малко лют червен пипер, черен пипер и чубрица. Заливат се с 2 чаши вода и се оставя сместа да поври докато набъбне ориза, след което се маха тигана от огъня. Запръжката се оставя похлупена да поеме останала вода. Напълват се чушките и на всяка се слага капаче от домати, след това се топват в брашно да се запечата. Подреждат се във тава. Допълнително се полива вода, като нивото е малко над средата на чушките. Пекат се в умерена фурна на 200 градуса. Като се позапекат отгоре с вилица завъртат за да може да се запекат и от долната страна. Вече опечени , приготвя се смес от 2 разбити яйца, 1с.л. брашно, щипка сол, черен пипер и ситно нарязана меродия.  Прибавя се към нея от останалия сос от тавата, разбърква се и се заливат чушките. Оставят се да се запекат така залятите чушки с яйцата.

Същата рецепта може да се изпълни и с прибавяне към ориза и 400г кайма.

No votes yet.
Please wait...

14 thoughts on “Пълнени чушки с ориз- Рецепта на Кармелина Минчева”

  1. Благодаря за интересната рецепта на Кармелина Минчева,
    надявам се и други наши почитатели да споделят своя опит при нас.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. izobshto ne mi haresa na vkus

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Здрасти Павел,

    Това е оригинална рецепта на потребител. Пуснах я от уважение към потребителя. Можеш да опиташ моите рецепти и да напишеш отзив. Успех!

    No votes yet.
    Please wait...
  4. От години готвя пълнени постни пиперки точно по тази рецепта, така както и моята баба ги готвеше и трябва да кажа на Павел, че който е ял от тях, всеки ги е харесвал. Да знаеш рецептата на някое ястие не е достатъчно, трябва и да умееш да го сготвиш!

    No votes yet.
    Please wait...
  5. Здравейте! Искам да споделя че чушките станаха страхотно вкусни! Дори аз съм привърженик на здравословно хранене и не съм запържвала зеленчуците и ориза а ги задуших във вода и преди да напълня чушките прибавих малко масло към ориза. Също така пропуснах и домата ( не го обработвам термично). Също пропуснах и заливката от яйца. И въпреки всичко чушките станаха фантастични. Благодаря за рецептата тъй като въпреки импровизацията ми аз използвах основата на рецептата ви. А на който не му е харесал вкуса на пълнените чушки, то най-вероятно е заради готварските му способности 😉 Също да добавя че към зеленчуците прибавих 2 малки зелени тиквички и няколко гъби.

    No votes yet.
    Please wait...
  6. И още допълнение: използвах био кафяв предварително накиснат във вода ориз. След като напълних чушките не съм ги запушвала с домат. Само натопих отвора в царевично брашно.

    No votes yet.
    Please wait...
  7. Здрасти Албена,

    И двата коментара са чудесни! Опитай отделно нашите рецепти за пълнени чушки!

    No votes yet.
    Please wait...
  8. Е, не е задължително на Павел да не му харесват, защото не ги е сготвил добре. Някои хора не обичат готвени зеленчуци, например.

    No votes yet.
    Please wait...
  9. Tova e universalnata recepta za palneni chushkitaka, che Pavle,nujna e ne samo recepta a i uset kam gotveneto.Receptata e ot baba mi i e chudesna.Prijten apetit!

    No votes yet.
    Please wait...
  10. Receptata mn mi haresa,dori mi ostana malko ot smesta i ya dosvarih s dopalnitelno voda i pak stana chudna.Blagodarya za receptata!

    No votes yet.
    Please wait...
  11. Борислав

    Уваяжаеми читатели,
    моля спасете брака ми. Кажете на жена ми как да прави пълнени чушки с ориз (с или без кайма), при което оризът да не ми дрънка по зъбите като стъклени топчета. Аз обожавам пълнените чушки, но като ги прави жена ми не става и не става. Обмислям вече всякакви варианти – от развод до самоубийство 🙂 Но мисля, че по-безболезнено ще е ако споделите вашия опит. Трябва ли да се накисва оризът предзварително или не. Проблемът в начина на заддушаването му ли е или нещо друго. Моля пишете, ще спасите един брак или човешки живот 🙂

    No votes yet.
    Please wait...
  12. Здрасти Борислав,

    Аз лично накисвам ориза предварително във вода. Плънката за чушките задушавам предварително. Успех и хубава седмица!

    No votes yet.
    Please wait...
  13. използвах предложената рецепта иостанахдоволна от резултатите БЛАГОДАРЯ

    No votes yet.
    Please wait...
  14. Здравейте!

    Благодаря за рецептата Ви. Крайният резултат беше много вкусен. Приятен апетит! Бъдете живи и здрави.

    С уважение
    Елито

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *