Свинско със зеленчуци и бял сос

Продукти за 4 порции:
500г свинска плешка
1 стрък праз
1 тиквичка
2 моркова
1 пащърнак
1ч.л. сол
1ч.ч. прясно мляко
1ч.л. тарос
1с.л. краве масло

Приготвяне:
Свинското се реже на кубчета. Полива се с 1ч.ч. прясно мляко. Оставя се за 5- 6 часа да се маринова. Колкото повече време за мариноване има толкова по- добре. Морковите, пащърнакът и тиквичката се почистват и измиват. Празът се почиства  и измива. Използва се бялата част на стръка. Реже се на тънки колелца. Останалите зелeнчуци се режат на кубчета с къдраво ножче. Взема се гювеч. На дъното се подреждат маринованите месенца. Около тях се разпределят зеленчуците без празът. Взема се тиган. Слага се 1с.л. с краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Когато се разтопи мазнината, се добавя празът. Поливат се 1- 2с.л. вода. Съдът се похлупва. Празът се задушава така 5- 10 минути. После се добавя в гювеча заедно със сосчето от задушаването. Поръсва се 1ч.л. сол и стрит тарос. Полива се 1ч.ч. вода, млякото от мариноването на месенцата и 1/2ч.ч. бяло вино. Похлупва се. Ястието се пече на умерена фурна 70 минути. Поднася се топло.

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Свинско със зеленчуци и бял сос”

  1. ранни записвания Кушадъсъ

    прекрасна рецепта, задължително ще я пробвам възможно най-бързо, много поздрави и до скоро

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Ранни записвания в Турция

    Много ще сме доволни ако ни давате и снимки, за да придобиеме още по – голма представа как трябва да се получат тези ястия,които ни предлагате, за които много благодарим.Точно сега ми трябва идея за сос,който да е малко по различен от този,който правя често.Този ми звучи много интересно и може би ще се псравя с приготвянето му, само не знам колко гъсто трябва да се получи.И не съм сигурна какъв точно е вкуса на тароса, понеже до сега не съм готвила с него, от къде мога да го купя, дали в големите хранителни магазини го има или е по специфичен?Сега е сезона на праза поне има много пресен и богат на витамини необходими за нас в тези студени дни.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Здравейте Ранни записвания в Турция,

    Благодаря за екзотичния коментар. Сосчето се получава вкусно и ароматно. Използвам тарос/ естрагон /. Купувам си го от хранителните магазини. Харесвам аромата му.

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *