Малинов кейк -парфе

Продукти:
3 опаковки бисквити “Анелия”
300г замразени или пресни малини
300г заквасена сметана
200г захар
10г желатин
3 ванилии
100г натурален шоколад
1 стандартна трапецовидна кейксова форма (дължина 20см, ширина 5 см и височина 7 см)

Приготвяне:
Кексовата форма се облепя с домакинско фолио. Бисквитите се зареждат се по обиколката и на дъното на кексовата форма. Малините заедно с половината от захарта се объркват и за 5 минути на котлон се заваряват докато се стопи захарта. Желатинът се разтваря на водна баня за около 2 минути и се добавя към малиновата смес. След като се объркат малините и желатина добре се оставят на стайна температура да се охладят. Взема се сметаната и се разбива заедно с останалата част захар и 3-те ванилии. Към разбитата сметана се добавят малините. Сместа се разбърква внимателно с дървена шпатула. В кексовата форма се изсипва се 1/4 от сметановата смес. Останалата част от бисквитите се подрежда в 3 успоредни на дългите страни на формата, реда. Внимателно се изсипва останалата сметанова смес. Десертът се слага във фризер. Взема се шоколадът и се разтопява на водна баня като може да се добави 30 мл ликьор. Изважда се леко замръзналия десерт и се украсява с разтопения шоколад. Отгоре внимателно се слага парче домакинско фолио. Десертът отново се връща във фризера и престоява там поне 24h преди сервиране. Сервира се като се изважда леко от формата, отлепя се домакинското фолио и се реже напречно на парчета с дебелина 2 см. Надявам се да Ви хареса на вкус и на вид.

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Малинов кейк -парфе”

  1. А с други бисквити дали ще се получи? Просто защото не съм срещала в нашите магазини от този вид. По-тънки ли се например от “Закуска”?

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте,

    Бисквитите са по-тънки от “Закуска”, правоъгълни са и половината са облети в шоколад, а половината не са. Смятам, че ще се получи с бисквити “Сюрприз” или “Мираж”.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Супер! Значи ще намеря подходящи бисквити! Благодаря за рецептата! По-късно непременно ще пиша как се е получило!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *