Бобена чорбица

Продукти:
300г боб
1/3 средно голяма глава целина
1 морков
1 чушка
1/3 стрък праз лук
1 настърган домат (2-3 с.л. от консерва)
30г краве масло
щипка сол
щипка сушен джоджен

Приготвяне:
Бобът се слага в дълбока тенджера, налива се вода (около 500- 600мл) и съдът се поставя на включен котлон. Докато кипне се подготвят зеленчуците. Доматът се настъргва на ренде, като се отрязва леко капаче откъм острата страна. Морковът се измива добре и се настъргва на ренде. Целината се обелва и нарязва на малки кубчета. Праз лукът и чушката се надребняват на ситни колелца. След като кипне, се изхвърля водата, налива се нова. Количеството й е 700мл. Добавят се всички подготвени зеленчуци, поръсва се сол и се връща на загретия котлон. Супата е добре да се готви на степен 2 на котлона. След като отново заври може да се добави парчето краве масло. Варенето продължава около 40 минути. След 40 минути чорбицата се изключва, слагат се сушения джоджен, стрит между дланите и се оставя да покъкри на изключен котлон.

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Бобена чорбица”

  1. МММм, бобената чорба на Баба пена! Има ли люта чушка?

    Сещам са като по-малък, когато бях отишъл тайно на планина.. Майка ми беше в шах, а аз бях само със спестените си пари.. Наложи се 10 дена да ям бобена чорба 3 пъти на ден.. Но беше адски весело 🙂 И все още обичам бобена чорба!

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Лютата чушка е по желание. Радвам се, че все още ти харесва бобената чорбица.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. bratle koi ne obi4a bobena 4orbica 😀 absoliutnata balgarska klasika i e mnogo hubavo 4e prisastva v narodnite ni qstiq 😀 6te opitam receptata i 6te reply-na dopalnitelno 😀

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *