Руло Стефани Топено Сирене

руло стефани

Този вариант на руло “Стефани” е версия на Руло Стефани с доматен сос с истинска кайма от месо смляно пред вас в мессарски магазин. При него добавям 200 грама топено сирене в плънката на каймата, за да се получи по- сочно ястие.

Продукти за 4 порции Руло Стефани

Продукти:
700г кайма За предпочитане е прясно смляна кайма от специализиран магазин за месо
4 яйца
1 глава зрял лук
1 морков
2- 3 кисели краставички
200 гр. топено сирене
щипка сол
50- 70мл мазнина за готвене
щипка сухи мащерка, риган, босилек
1 пръчица карамфил
100мл прясно мляко

Продукти на Руло Стефани

Каймата от истинско месо е суха и с ниско съдържание на мазнини. Затова в тази рецепта добавям и топено сирене в плънката. Сиренето добавя необходимата мазнина и овкусява печеното месо.
Каймата се смесва с млякото, едно яйце и лука, нарязан на ситно. Добавят се подправките: мащерка, риган, босилек и сол. Омесва се до получаването на еднородна маса. Сместа се оставя за около 30 минути да се овкуси. Необходимо е каймата да “почине” и да поеме аромата на подправките.
През това време се подготвя плънката на за рулото “Стефани”.

Плънка за Руло Стефани

Докато каймата почива се сваряват трите яйца. Морковът се овелва с картофобелачката и се нарязва на тънки надлъжни ивици. На ивици се нарязват и киселите краставички. Към плънката може да добавите и зелен грах и царевица. Всичко е въпрос на личен вкус и какво имате в хладилника.

Приготвяне на Руло Стефани

Отрязвате достатъчно голямо парче хартия за печене. В моя случай това са около 50 см. Каймата се разстила върху правоъгълното парче хартия за печене и се оформя на правоъгълник с дебелина един пръст. Върху него се подреждат равномерно нарязаните сварени яйца, морковите и киселите краставички. Добавя се топеното сирене. Оставят се свобони краища без плънка за припокриване. Завива се рулото като краищата на хартията за печене се подпъхват, за да се задържи месото при печене. Така оформеното руло не се нуждае от белтък за слепване за да остане запечатано.
Ястието се пече 50 минути на 200 градуса фурна. След като се опече, хартията се отваря отгоре и рулото се връща във фурната за 15 минути да получи апетитна коричка.
Добавете любимия сос за месо и гарнитура задушени картофи и ще имате една чудесна и непрентециозна вечеря.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *