Пълнени чушки с ориз

Продукти:
1кг чушки
300г ориз
3 глави зрял лук
щипка сушена мащерка
1ч.л. сол
щипка червен пипер
100г брашно за покриване
5- 6с.л. олио

Приготвяне:
Чушките се измиват и изтърбушват. Почистват се добре от семките. Оризът се премива и слага в тиган. Добавя се нарязаният на ситно лук, мащерка, сол и червен пипер. Налива се 3с.л. мазнина и 1/2ч.ч. мл вода. Задушава се за 10 минути на котлон. След готовност се напълват чушките и всяка една от тях се топва в брашно. Подреждат се в тава. В тигана се налива чаена чаша топла вода, за да се обере остатъчна мазнина. Сосът се налива в тавата. Ястието се покрива с фолио за печене. Пече се на умерена фурна, за около един час. След около 30 минути печене се маха фолиото за печене, за да може чушките да хванат коричка отгоре. В чиния се поднасят по 2 или 3 чушки. Който харесва, може да ги консумира поляти допълнително със соев сос.

IMG00763-20140827-2015

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Пълнени чушки с ориз”

  1. Да,мащерката е задължителна подправка за пълнените чушки,но тук е пропуснат и другия задължителен продукт-обилно количество настъргани моркови,които се прибавят след като оризът се е разварил.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Не бих се изразила така за морковите, защото аз представям рецептата в този вид.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. мисля, че рецептата си е добра .Бих споделила само че аз слагам и запържвам заедно с лука и ориза и домати нарязано на ситно и моркови също така на ситно нарязани/не настърганиІ, чер пипер и малко чубрица.
    Самите чушки или камби след като ги измия ги надупчвам с вилица.Опитайте!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *