Пилешка кавърма в палачинка

Продукти за 4 порции:
За кавърма:
700г пилешко месо от бутчета
1/3 стрък праз лук
1 морков
щипка сол
щипка сушен розмарин
2- 3с.л. олио
100мл тъмна бира

За палачинки:
3 яйца
300мл прясно мляко
7- 8с.л. брашно
щипка сол
щипка захар
50мл олио

Приготвяне:
Пилешкото месо се обезкостява. Реже се на кубчета. Празът се почиства от външните пера. Измива се и се реже леко по диагонал на колелца. Морковът се остъргва и реже на колелца с къдраво ножче. В дълбок тиган се наливат 2- 3с.л. олио. Поръсва се сол и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее мазнината, се слага лука и морковените кръгчета. Разбъркват се и се оставя за 3 минути да се позапържат. После се добавя месото. Разбърква се. Налива се 250мл вода и 100мл тъмна бира. Ястието се поръсва със щипка сух стрит розмарин. Оставя се за 30- 40 минути на слаб огън докато се позадуши. Когато е готово се оттегля.
Яйцата се чукват в пластмасова купа. Разбиват се с бъркалка. Добавя се млякото, щипка сол и щипка захар. Сместа се разбива. Брашното се слага лъжица по лъжица. Тестото не трябва да става на буци. Затова се бърка непрекъснато с бъркалката. Слага се тефлонов тиган на включен котлон. Повърхността му се маже с 1ч.л. олио. Взема се черпак от палачинковата смес. Разлива се по дъното на загретия тиган. Оставя се да стегне добре и с дървена шпатула се обръща да се опече и от другата страна. На всеки 2- 3 палачинки е добре да се маже дъното на тигана, за да не залепват палачинките. Готовите се подреждат в кръгла, плоска чиния.
Взема се палачинка. Слага се супена лъжица от задушеното пилешко месо. Двата края на палачинката се прегъват леко навътре,  след което се навива на руло. В порция се сервират по 2 палачинкови кавърмички.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *