Свинско месо с боб

Продукти:
500г свински шол
500г смилянски боб (зрял боб)
1 червена суха сладка чушка
1 глава зрял лук
3с.л. домати от консерва
1 морков
1ч.л. сол
1ч.л. сладък червен пипер
100мл мазнина за готвене
вода
сух джоджен

Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се подварява за препенване. Бобът е добре да е накиснат от предния ден във вода. След като се препени месото се изхвърля водата и се изваждат месенцата. Слага се бобът, добавят се препенените парчета месо, налива се наново вода един пръст над продуктите. След това се добавят главата лук, нарязана на ситно, морковът нарязан на кубченца, сухата чушка, доматите от консерва, сол и мазнина за готвене. Ястието се похлупва и се слага на тих огън (степен 2) да се готви. След около 90 минути ястието е готово, поръсва се със сух стрит джоджен и се оставя да покъкри на изключен котлон. Червеният пипер се слага 10 минути преди да се изключи гозбата. Сервира се като се сипва в леко дълбока чиния от яхнията и в единия край се подреждат по три медальончета от месото.

No votes yet.
Please wait...

7 thoughts on “Свинско месо с боб”

  1. i ba6ta mi 6te mi gotvi utre bobo sas svinsko

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравей Станимира,

    Надявам се баща ти да следва нашата рецепта за Свинско с боб. Ще останете доволни!

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Съвет от мен. Доматите се слагат когато е сварен боба за десетина минути. Домата стяга боб, картофи и т.п. и съответно не могат да се сварят хубаво.

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Здрасти Женя,

    В началото на рецептата е отбелязано, че бобът се накисва от предния ден. Идеалния вариант да се сготви добре е да е бъде накиснат предварително за 24 часа.

    No votes yet.
    Please wait...
  5. a mozeli s bob ot konserva s domati kade go ima v lidal
    az sam resil da eksperimentiram taz ve4er 🙂

    No votes yet.
    Please wait...
  6. Здрасти pi4a777,

    Да може разбира се. Експериментира ли?

    No votes yet.
    Please wait...
  7. опитал съм с тази рецепта,но не е същото от това как го правя ази така…боба не го кисна,а го слагам в малко вода докато кипне,след което изхвърлям водата,премивам боба и в студена вода го оставям да кипне.Когато кипне слагам 1 морков,2 глави стар крумид лук,малко целина,и 1-2 сухи чушки.През това време докато си къкри леко на котлона,взимам свинско,аз го правя от бут-нарязано на хапки,и го запържвам в мас или олио,може и масло кои както иска,като побелее месото,слагам малко сол,шарена сол или малко чубрица,и 3-4 скилитки чесан нарязан на ,дребно и 1 чаена чаща бира,след като заври пак слагам 3 супени лъжици кетчуп или домаятено пюре,след 2-3 минути,боба трябва да е полу сварен,и всичко се смесва заедно и се слага на слаб котлон да си се готви поне още 20-30 мин.малко преди да е готово,демек гледаме боба когато е напално готов,в тиганче слаягаме малко олио или зехтин,1 малка главичка крумид,4 супени лъжици брашно и 1,2 лъжици червен пипер,запържва се това всичко,и се слага в манджата.Оставя се още поне 5-10 минутки да поври на много тих огън,и се слага джоджан,аз слагам около щепичка сух,разбъркваме и махаме от котлона…след това незнам какво да кажа..кажете вие,няма да съжалявате за манджичката..поздрави и наздраве!

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *