Патешки маншони, бира и зеленчуци

Продукти за 4 порции:
1кг патешки маншони
2ч.ч. бира
3- 4 моркова
2 глави червен лук
1ч.л. сол
1ч.л. майорана

Приготвяне:
Патешките маншони се слагат в тенджера. Наливат се 3ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Мръвките се варят в продължение на 40 минути. Изваждат се добре отцедени от бульона. Слагат се в тава. Поръсва се със сол и майорана. Морковите и лукът се почистват и измиват. Морковите се режат леко по диагонал на кръгове. Главите лук се режат на пръстени. Патешкият бульон се прецежда. Зеленчуците се разпределят между патешките маншони в тавата. Поливат се с 2ч.ч. бира и 2ч.ч. бульон. Пекат се на умерена фурна 50 минути.

No votes yet.
Please wait...

4 thoughts on “Патешки маншони, бира и зеленчуци”

  1. Туй с варенето на обикновена тенджера за 40 мин. на патешкия маншон не става. Въпреки, че има допълнително печене, на Баба ти Пена ще и се откачи ченето от дъвчене на жилавото месо от бутчето на крилото. Аз варя патешките маншони поне 1 час в тенджера под налягане . Обирам мазнината отгоре – която е винаги поне един хоризонтален пръст и половина и в нея запържвам зеленчуците преди да ги пека или чест от нея си събирам за кучето.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте Мими,

    Има допълнително печене с бира и бульон. Иначе благодаря за коментара. Хубав и усмихнат ден!

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Аз също мисля, че 40 мин. варене плюс 50 мин. печене са твърде малко. На бирата са й твърде слаби градусите. Точно днес варих патешки маншони за супа. Трябваха ми 2 и половина часа за да ги сваря и пак бяха леко жилави, но успях да ги обезкостя и ги доварих после със зеленчуците. В един момент даже се замислих дали да не сложа ракия както правеше навремето баба ми с домашните кокошки и петли.

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Здравей Веси,

    Благодаря за коментара. Предлагам ти след варенето да сложиш маншоните в тава. Поливаш ги с бира и ги оставяш за 2 часа да се мариноват. После добавяш бульон, зеленчуци и печеш. Аз пропускам часовете за мариноване и ми се получава, но ти опитай така. Хубав ден!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *