Бифтек с макарони и сос Бешамел

Продукти за 4 порции:
За бифтеците:
600г телешка кайма
2 яйца
2с.л. прясно мляко
щипка сол
щипка сух риган
2 сухара
3 лъжици брашно
3с.л. краве масло

За макарони:
1 пакет макарони
щипка сол
2с.л. зехтин

За украса:
3 домата
200г настърган кашкавал

Приготвяне:
Телешката кайма се слага в купа. Добавя се 1 яйце, щипка сол и щипка сух, стрит риган. Омесва се добре. Разделя се на 4. Другото яйце се разбива с 2- 3с.л. прясно мляко. Сухарът се счуква много на ситно. Най- напред се овалват бифтеците в сухар. После се топват в яйце, овалват се в брашно и пак в яйце. Пържат се до златисто, в тиган със загрято краве масло. Готовите бифтеци се слагат в огнеупорен съд.
Взема се дълбока тенджера. Налива се вода. Количеството е според написаното на опаковката макарони. Поръсва се щипка сол. Съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее водата се добавят 2с.л. зехтин и макароните. Времето за варене е отбелязано на опаковката. Когато са готови се отцеждат от водата. Разделят се в 4 плоски чинии. Бифтеците се разпределят върху макароните. Доматите се измиват и режат на кръгове. Отгоре на бифтеците се подреждат колела червени домати. Най- отгоре се поръсват кашкавалени стърготини. Порциите се поливат на зиг- заг със сос Бешамел.

No votes yet.
Please wait...

2 thoughts on “Бифтек с макарони и сос Бешамел”

  1. Альоша Цветанов

    ДОБЪР ВЕЧЕР ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТОЗИ СОС БЕШАМЕЛ В КАКВИ ЯСТИЯ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте Альоша,

    Сосчето може да се ползва, както е посочено в по- горната рецепта. Обикновено се поливат меса с този сос. Класическото е пържола с гъби и сос Бешамел. Напоследък кулинарията допуска да се поливат зеленчуци, яйца с такъв сос. Има публикувани рецепти на сайата. Препоръчвам Ви ги! Успех!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *