Агнешка дроб сарма

Продукти:
набор за дроб сарма- 500г
250г ориз
2 връзки зелен лук
шепа стафиди
100г гъби
щипка червен пипер
1/3 връзка джоджен
2-3 листа калоферче
1/3 връзка девесил
сол на вкус

Приготвяне:
Наборът за дроб сарма се сварява като се отделя булото. Булото се измива много добре и се накисва в хладка вода. След като се сварят дреболиите, съдът се оттегля и карантията се нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и нарязват много на ситно. Оризът, заедно с лука, нарязан на кръгчета, нарязаните гъбки и зелените подправки, нарязани на ситно се слага в тиган. Залива се със 150мл вода и 3с.л. мазнина и се задушава за 5 минути на котлона. Дроб сармата се зарежда в тава като се объркват нарязаните дреболии и задушения ориз. Добавя се сол, червен пипер, 300мл вода и се покрива с булото. Най- отгоре тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на умерена фурна- 200 градуса 40 минути. След което се маха фолиото и булото. Оставя се така за 10 минути да се запече и хване коричка. Като изстине се реже на квадратни парчета.

No votes yet.
Please wait...

2 thoughts on “Агнешка дроб сарма”

  1. доста рецепти за дроб-сарма има из нета, но в нито една от прегледаните не срещнах продукта булгур (кой знае защо позабравен от кулинарите), всъщност с ориз и булгур 1:1 дроб сармата става много по-вкусна, да не говорим, че е и по-здравословна и в съответствие с бабините ни традиции. Който е опитвал, той е усетил истинския вкус.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здрасти Аля,

    Благодаря за коментара. Имам доста рецепти за сарми с ориз и булгур. Разбира се пробвай тази рецепта, защото в нея участват стафиди, които придават интересен вкус на ястието. Аз ще пусна още днес рецепта за дроб сарма с участието на булгур.
    Успешен ден!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *