Баница с тиква и ябълки

Продукти:
1 пакет кори за баница “Фамилия” /или някакви други/
1/4 парче бяла тиква
3- 4 ябълки
10г канела
200г захар на пясък
100г смлени орехи
250мл олио
150г пудра захар

Приготвяне:
Листите за баница се разгъват на масата. Парчето тиква се обелва и се настъргва на едро на ренде на пластмасова купа. Ябълките се обелват и настъргват на едро на ренде над купата с тиквата. Към тях се добавят канелата на прах, смлените орехи и 200г захар на пясък. Сместа се обърква с лъжица. Взема се правоъгълна тава за печене с размери 50*25*15см. Намазва се дъното и околния ръб с олио. Отлистват се два листа от корите за баница и се зареждат в тавата. Отгоре се накапва олио и се наръсва щедро от плънката. Зареждат се нови два листа, след което пак леко олио и плънка. Действитя се повтарят докато свърши плънката. Отгоре се завършва с два листа кори за баница. Зареденият щрудел се нарязва на квадратни парчета с размери 10*10см. В алуминиева купичка се загрява олио. Със супена лъжица полива леко по краищата на парчетата от загрятото олио. Баницата се пече на 180- 200 грауса 30 – 40 минути. Изважда се и се нарязва на парчета като се следват предварителните нарези. Поръсва се щедро с пудра захар. След като изстине се изваждат парчетата и се подреждат в тортена чиния. Покриват се внимателно с прозрачно домакинско фолио. Щруделът се консумира на следващия ден.

No votes yet.
Please wait...

4 thoughts on “Баница с тиква и ябълки”

  1. Браво! Стана много сполучлив щрудел!
    Бабче, как така си пропуснала да отбележиш празника на Трифон Зарезан? Или си се увлякла в празнуването (като гледам обстановката на масата ти)?

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Благодаря за милите думи! Аз като баба празнувам на старата дата.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. еvala mnogo dobro! Samo za gladni bulgari!

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Честита Коледа Мишо!

    Да българите наистина сме в криза винаги. Но на мен ми е известна и българската практичност. Винаги за Коледа българите се стараят да са им пълни чашите и чиниите.

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *