Джолани и картофено пюре

Продукти за 4 порции:
4бр. обезкостени свински джоланчета
4 моркова
7- 8 цели гъбки
1 бира
1 щафетка топено сирене
1 ч.л. сол
1с.л. мед
1ч.л. мащерка
1ч.л. червен риган

За картофено пюре:
1кг картофи
1ч.л. сол
1с.л. краве масло

Приготвяне:
Месото се реже на медальончета. Нарязаните джолани се редят в гювеч. Бирата и медът се разбиват до получаване на еднородна смес за марината. С нея се поливат месата. Оставят се за няколко часа в хладилник.
Морковите, гъбите и картофите се почистват и измиват. Картофите се режат на две. Слагат се в тенджера. Налива се вода един пръст под нивото на продуктите. Картофите се варят на умерен огън, един час. След това се отделя остатъчнят бульон. Може да се изпие, защото е полезен за пречистване на черния дроб. Карофите се смачкват на пюре. Добавя се супена лъжица краве масло. Пюрето се обърква.
Гъбите се оставят цели. Морковите се режат на кръгове с къдраво ножче. Гъбите и морковите се редят около месцата. Добавя се топеното сирене. Съдът се похлупва. Ястието се готви на кротък огън, два часа. Месото трябва да къкри кротко в маринатата. Става много крехко. Сосът е превъзходен на аромат и вкус. Зеленчуците са приятно задушени. Сервира се месо, задушени зеленчуци, сос и оформени лъжици картофено пюре.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *