Мармаладова халва

Продукти:
1ч.ч. грис
1ч.ч. мармалад
3ч.ч. гореща вода
3с.л. захар
щипка канела
1 ванилия
кора от половин лимон
3с.л. олио

Приготвяне:
Мармаладът се обърква заедно с 3ч.ч. вода. Взема се тенджера. Слага се на загрят котлон. Налива се мармалодовият сироп и се поръсват 3с.л. захар. Оставя се да възври и тогава съдът се оттегля от котлона. Горещият сироп се подправя със щипка канела, ванилия и настъргана кора от лимон. В отделна тенджера се слагат 3с.л. олио и съдът се поставя на включен котлон. Грисът се прибавя на тънка струйка в тенджерата. Запържва се за 5- 10 минути. Добавя се горещия сироп. Бърка се до сгъстяване. Тенджерата се оттегля от котлона. Халвата се разпределя в тава. Когато изстине се реже на парчета. Поръсва се с пудра захар.



No votes yet.
Please wait...

2 thoughts on “Мармаладова халва”

  1. Mоля,пояснете ми къде отиват тези три супени лъжици захар,защото пишете,че се поръсва със пудра захар,но по-горе в продуктите не е уточнено каква захар да се използва и в рецептата пък никъде не се споменава къде да се прибави….?????

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте Лилия,

    Благодаря за коментара. Вече е отбелязано в рецептата. Може и да бъдат пропуснати тези три супени лъжици захар, ако не харесвате много сладко. Аз лично ги пропускам, затова не бяха отбелязани в обяснението за приготвяне на десерта. Поправено е в рецептата. Светли празници и успех в подготовката на ястията! Здраве и късмет за Вас и близките Ви!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *