Пържени пиперки

Продукти:
300мл прясно мляко
2 филии бял хляб
8- 9 пресни чушки
1ч.ч. настъргано твърдо сирене
3 яйца
2 домата
2с.л. ситно нарязан магданоз
1/2ч.л. сол
100мл олио
1с.л. брашно

Приготвяне:
В купа се чукват яйцата. Добавят се 1ч.ч. настъргано сирене и натрошен на ситно бял хляб. Обърква се яйчената смес. Доматите се измиват, почистват и режат много на дребно. Добавят се към плънката. Сместа се бърка до хомогенност. Овкусява се със сол и 2с.л. ситно наязан магданоз. Чушките се изтърбушват, измиват и нареждат в поднос. Пълнят се с яйчената смес. Пържат се в силно загрята мазнина.
Взема се тиган. Налива се 1с.л. мазнина. Съдът се поставя на включен котлон. Брашното се разтваря в купичка, заедно с 1к.ч. мляко. Млечната кашица се добавя в тигана бърка се с дървена шпатула. Долива се останалото мляко. Сосът се бърка непрекъснато докато сгъсти. С него се поливат пържените чушки. Поднасят докато са още топлички.

No votes yet.
Please wait...

2 thoughts on “Пържени пиперки”

  1. Веселина Димитрова

    Спрете до необходимите продукти и сложете пълнените чушки в тавичка,сипете малко мазнина в/у чушките и настържете доматки в/у тях или филийки от домати. Поставете тавичката във фурната и печете на 200 градуса.По-здравословно и удобно-да ви е сладко

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте Веселина Димитрова,

    Мисля, че така ще пропуснете млечният сос, който е много вкусен. Просто вкусът на пърженото е по- различен от печеното. Понякога човек просто опитва и пържено, освен ако не му е строго забранено да консумира.

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *